Ange ditt sökord

Hemlagad glass – enklare än du tror!

Hemlagad glass – enklare än du tror!

Fixa god hemlagad glass till efterrätt snabbt och enkelt.

Annons:

Smaksätt som du själv önskar och variera efter smak och tycke!

Ingredienser

  • 0,75 liter glass (cirka 4 portioner)
  • 1 paket (ca 2,5 dl) vaniljvisp

Utrustning du behöver:

  • elvisp

Gör så här

Vispa vaniljvispen så att den blir pösig. Smaksätt om du vill med någon eller några av förslagen eller någon annan ingrediens som du gillar. Förslag: Färska eller frysta bär, exotisk färsk frukt, sylt, hackade maränger, chokladsås m.m Häll smeten i en form exempelvis en en plastburk med lock och ställ in i frysen. Låt stå i frysen minst 4 timmar. Väljer du någon smaksättning som är “tung” och sjunker till botten i glassmeten så kan det vara bra att röra om i glassen 1-2 ggr under infrysningen.

Tips! Ta fram glassen 15-30 minuter (beroende på väder) och låt den “mjukna” lite eftersom hemmagjord glass kan vara väldigt hård direkt ut ur frysen. Hemmagjord glass innehåller inte några tillsatser som gör den “fluffig” och därför kan det vara bra att låta den stå antingen ute eller i kylen innan den serveras.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: