Ange ditt sökord

Försäkringskassan svarar inom tjugofyra timmar. Foto: Shutterstock

Försäkringskassan svarar inom tjugofyra timmar. Foto: Shutterstock

Fråga Försäkringskassan på DOKTORN.com

Nu rullar Doktorn.com igång en ny service med hjälp av Försäkringskassan, Fråga Försäkringskassan. På en helt egen sida på den populära hälso- och medicinvetenskapliga sajten får besökaren möjlighet att anonymt ställa frågor till Försäkringskassans handläggare.

Annons:

Försäkringskassan svarar inom tjugofyra timmar och det blir ytterligare en hälsorelaterad servicetjänst på Doktorn.com Sedan tidigare har besökarna kunnat ställa frågor till en rad olika experter, bland annat Läkemedelsverket. Besök fråga försäkringskassan på www.doktorn.com/försäkringskassan

Fördjupad tjänst

– Försäkringskassans egen landningssida ger oss möjlighet att erbjuda besökaren en fördjupad tjänst inom våra kärnområden, hälsa och medicin. Många har frågor kring sin sjukförsäkring och att koppla det till att man är inne och läser om olika terapiområden tror vi ger en bra kommunikationskanal för Försäkringskassan, säger Anders Åker som är projektledare för digitala medier och redaktionschef på DOKTORN.com

Försäkringskassan har sedan tidigare kunnat erbjuda den här typen av service på andra sajter och kompletterar nu med Doktorn.com

– Det är jätteroligt för mig som vd att känna att vi utvecklar vår sajt på det här sättet och ger ett mervärde till besökaren. Därför är jag lite extra stolt över just tjänster som Fråga Doktorn och nu Fråga Försäkringskassan. Vi ser ett stadigt intresse för den här typen av online tjänster och det passar naturligt in i det vi arbetar med, att öka kunskapen och därmed även tryggheten, säger Johan Bloom.

Inne i expansionsfas

Doktorn.com lanserade även tidigare i höst en systersajt, Huden.se, där besökaren kan hitta ett stort antal bilder och artiklar inom hudrelaterade ämnen och är i en konstant expansionsfas.

– Målet är att bli heltäckande inom medicin och hälsa online och på så vis sprida kunskap inom dessa områden, säger Anders Åker.

Under senhösten/vintern kommer även fler digitala satsningar att sjösättas som ett led i den övergripande målsättningen kunskap, trygghet och nyfikenhet – genom hela livet.

Fakta försäkringskassan “Vår vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. Vår verksamhetsidé är att ge människor inflytande över sin egen livssituation. Genom kunskap, empati och förståelse ska vi se till att alla som möter oss förstår sina rättigheter, får rätt stöd och behandlas med värdighet. Försäkringskassan ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen i Sverige. Vi utreder och beslutar i över 40 olika bidrag och förmåner.

Vi betalar ut omkring 200 miljarder kronor per år, varav hälften går till sjuka och personer med funktionsnedsättning. En tredjedel betalas ut till barn och familjer i form av bland annat barnbidrag, föräldrapenning och bostadsbidrag. När det gäller sjukskrivna har Försäkringskassans ännu ett uppdrag: Att samordna resurser för att hjälpa den som är sjukskriven att komma tillbaka till arbetslivet. Försäkringskassan är också utbetalande myndighet för Pensionsmyndigheten.

På Försäkringskassan arbetar cirka 12 000 engagerade medarbetare. De handläggande kontoren och våra kundcenter och servicekontor finns i hela Sverige och huvudkontoret ligger i Stockholm. Försäkringskassans uppdragsgivare är regeringen och myndigheten leds av generaldirektör Dan Eliasson.”

http://www.forsakringskassan.se/kontakt

 

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: