Ange ditt sökord

DOKTORN.com färgas rosa under oktober månad för att uppmärksamma kampen mot bröstcancer. Foto: Shutterstock

DOKTORN.com färgas rosa under oktober månad för att uppmärksamma kampen mot bröstcancer. Foto: Shutterstock

DOKTORN.com färgas rosa i oktober

Oktober brukar som bekant gå under namnet "rosa oktober" för att uppmärksamma kampen mot bröstcancer. Även vi vill såklart vara med och färga Sverige rosa, varför DOKTORN.com under en månad klär sig i en rosa skrud.

Annons:

Under oktober pågår Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, vars syfte är att samla in pengar till svensk cancerforskning, sprida kunskap om cancer och påverka beslutsfattare. Engagemanget hos privatpersoner, företag och organisationer brukar vara stort. I den andan har vi valt att färga vår sajt DOKTORN.com rosa under oktober månad. En liten aktivitet, men som visar att vi bryr oss och vill vara med att uppmärksamma kampen mot bröstcancer, något som faller helt i linje med det vi verkar för; att sprida kunskap om medicin och hälsa. Vi ger även ett bidrag till Cancerfonden för varje ny prenumerant på vårt nyhetsbrev.

Bröstcancer är den vanligaste formen av cancer hos kvinnor och den näst vanligaste dödsorsaken bland kvinnor under 65 år i Sverige. Enligt Bröstacancerförbundet är det varje timme en kvinna i Sverige som får beskedet bröstcancer. Risken att drabbas av bröstcancer ökar i takt med åldern, men är relativt ovanlig före 40 års ålder. Det vanligaste tecknet är en knöl eller knuta i bröstet, något som ofta upptäcks via mammografiundersökning. Därför är det viktigt att regelbundet undersöka sina bröst, en tidig upptäckt gör nämligen att chanserna för att bota sjukdomen ökar.

Läs mer om bröstcancer i den här artikeln

Vill du få de senaste hälsonyheterna gratis? Klicka här för att bli prenumerant! 

 

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: