Ange ditt sökord

Vid blödarsjuka har kroppen svårare att få blodet att koagulera (stelna), viket kan leda till exempelvis besvär med näsblod och blåmärken på huden.
 Foto: Shutterstock

Vid blödarsjuka har kroppen svårare att få blodet att koagulera (stelna), viket kan leda till exempelvis besvär med näsblod och blåmärken på huden. Foto: Shutterstock

Bristande kunskap om blödarsjuka leder till komplikationer

Den 17 april är det världshemofilidagen. Bristande insikt, stigma och okunskap kring blödarsjuka leder till onödiga komplikationer, lidande och i extremfallet till att blödarsjuka personer avlider i onödan.

Annons:

Förbundet Blödarsjuka i Sverige arbetar aktivt för att öka kunskapen om hemofili i samhället i stort, men i synnerhet hos skolpersonal, myndigheter, politiker och vårdpersonal. Inför världshemofilidagen, den 17 april, startar man kampanjen #tröttpå där man vill uppmärksamma vilka brister det finns och vad man är trötta på.

Berätta vad du är trött på

Förbundet uppmanar därför alla, inte bara blödarsjuka, att berätta vad man är #tröttpå. Spela in din film, där du berättar vad du är trött på och vilken förändring du vill ha, ladda upp filmen på dina sociala kanaler och hasttagga #tröttpå och #FBIS2021
Du får gärna skicka den till [email protected] via wetransfer så lägger de upp den på sin Youtube kanal, om du vill dela den med flera.

Läs mer om blödarsjuka här.

Annons:

Källor:

Förbundet Blödarsjuka i Sverige

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: