Ange ditt sökord

BRIS hjälper föräldrar via nätet

BRIS hjälper föräldrar via nätet

En av fem föräldrar som kontaktar BRIS via telefon kommer aldrig fram och nu gör BRIS en satsning på att hjälpa föräldrar via nätet med sajten Barnperspektivet.se

Annons:

Barnperspektivet.se samlar 40-årig kunskap inom området vuxna som har frågor om barn med fokus utifrån barnens behov. Man vill hjälpa de vuxna som vill, men kan känna sig otillräckliga eller osäkra på hur, vara ett stöd för barn.

BRIS säger i ett pressmeddelande att många barn som kontaktar BRIS undrar varför vuxna inte ser eller kan närma sig dom för att hjälpa, därför satsar nu BRIS på att hjälpa vuxna att hjälpa barnen och hur man samtalar med barn oavsett om det gäller de egna barnen eller andra.

Barnpespektivet.se är en omfattande sajt som samlar kunskapen under olika teman som tonår, skola, kropp och själ samt utsatta situationer. Under parollen “Hur kan jag som vuxen närma mig ett barn som jag misstänker far illa” försöker man underlätta för samtalet och stödet som barn ofta söker hos vuxenvärlden. Man vill även genom sajten öka kunskapen om barns behov och rättigheter och hjälpa vuxna att fatta beslut utifrån svensk lag och FN:s barnkonvention. Barnperspektivet.se ger även information om vart man kan vända sig, vilken instans eller myndighet, om man misstänker att ett barn far illa och vilket stöd dessa i sin tur kan ge.

Barnperspektivet.se är en omfattande sajt som syftar till att hjälpa vuxna prata med barn, att lyfta fram barns behov och att lägga en grund till en god kommunikation vars mål är att fler barn i vårt land ska må bättre. Det är en viktig satsning man från BRIS nu gör för att underlätta för fler vuxna att få den viktiga information man behöver för att lättare kunna vara ett stöd för barn i behov av hjälp.

Direktlänk till sajten är www.barnperspektivet.se (sidan öppnas i nytt fönster)

Läs fler nyheter och artiklar inom hälsa medicin och välbefinnande här!

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: