Ange ditt sökord

Boktips: Tio tankar i huvet, men ingenting på pappret

Boktips: Tio tankar i huvet, men ingenting på pappret

Lättillgängligt om ADHDPå ett enkelt men inte nonchalant sätt, tar boken upp frågor runt olika områden där ADHD kan ställa till problem: skolan, fritiden, mat, läxor, sömn etc. Förklaringarna till vad ADHD är, och vad man själv kan göra för att få det bättre, är lättillgängliga och konkreta.

Annons:

Lisbeth Iglum Rönhovde har tidigare skrivit boken ”Om de bara kunde skärpa sig”, som tar upp frågor runt ADHD och Tourette syndrom och riktar sig främst till blivande pedagoger eller redan verksamma sådana. Boken kom ut på svenska 2006 och här visar Lisbeth att hon kan sitt område. Hon är pedagog med specialistutbildning och med lång erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
”Tio tankar…” är annorlunda. Den riktar sig direkt till ungdomar, till dem som har, eller tror sig ha ADHD; som har hört talas om att det finns något som heter så, och vill veta vad det står för. Kanske finns det en kompis som har fått diagnosen.
Ett viktigt budskap som boken har är att man ska prata med någon vuxen, dela sina tankar och sin oro med någon person som man litar på. Det finns hjälp att få, och man kan leva ett bra liv även med sin diagnos!

Man kan beställa boken via [email protected] (243 kronor)

Författare: Lisbeth Iglum
Översättning: Gunilla Radu
Bokförlag: InfolitenBOK
ISBN: 978-82-997375-4-8

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: