Ange ditt sökord

Barnen skyddas dåligt i mörkret

Barnen skyddas dåligt i mörkret

Reflexer minskar olycksrisken drastiskt. Trots det har tre miljoner svenskar inte reflex på sig när de är ute och går i mörkret, enligt en undersökning med 1 500 personer i Sverige, Norge och Finland som Gallup har genomfört åt If.

Annons:

Undersökningar visar att användning av reflexer i mörkret reducerar risken för att bli påkörd med 85 procent. Fotgängare med reflex upptäcks av bilförare på väsentligt mycket längre håll än personer som inte bär reflex. Med halvljus ökar synligheten på obelyst väg från 25–40 meter till 130–140 meter. Med helljus syns en person som bär reflex på mer än 400 meters håll. Trots de stora fördelarna missar var tredje svensk reflexen när de är ute och går på vintern. Både i Norge och Finland är man betydligt bättre på att använda reflexer (78
respektive 80 procent använder reflexer enligt gallupundersökningen).

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: