Ange ditt sökord

Barnen ska kunna laga tio rätter innan de flyttar

Barnen ska kunna laga tio rätter innan de flyttar

Svarta rubriker om barns övervikt avlöser varandra. För mycket fett och socker i kombination med för lite rörelse blir till övervikt som ger utanförskap, dåligt självförtroende och i förlängningen ger hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes.

Annons:

Psykologen Unni Bonnedal har undersökt barns matvanor och menar att ingen borde få flytta hemifrån utan att kunna laga minst tio rätter.

– Då kan du själv skapa en varierad kost och risken är mycket mindre att du hamnar i fällan med halvfabrikat och skräpmat, säger Unni Bonnedal.

Boktips som lockar barnen att laga mat:

Bokförlag: Opal
Recept varvas med gamla och nya historier om gubben Pettson och hans katt. Recepten är gjorda för samarbete mellan barn och vuxna i köket.

Bokförlag: Rabén och Sjögren
Recepten är noggrant beskrivna moment för moment. Mat för vardagar, myskvällar, utflykter och partyn. För kockar från åtta år.

Bokförlag: Tiden
Rätt i rutan är namnet på TV-programmet där Johanna Westman och hennes medhjälpare Mixer lagar mat. Här har programledaren samlat sina favoriter i bokform.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: