Ange ditt sökord

Barn blir passiva rökare

Barn blir passiva rökare

Trots att du inte röker så länge barnet inte är hemma kan ändå barn till föräldrar som röker inomhus bli passiva rökare. Nikotinet finns kvar i damm, väggar och möbler. Det visar en undersökning som gjorts av ett forskarlag från Lund, Malmö och Köpenhamn.

Annons:

Studien är den första som visar ett mätbart samband mellan nikotin i rökares bostäder och giftrester i barnens urin, skriver aftonbladet. se. Nu har forskarna dessutom lyckats binda den mängd nikotin som finns i damm, väggar och möbler genom att dammsuga ett antal bostäder hos rökare och ickerökare. Resultatet har jämförts med värden i barnens urin. Det visar att gifter från rökningen ackumuleras i rökares hem och kan spåras i barnens urin. Till och med tillfälliga besökare, som barnens kompisar, drabbas.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: