Ange ditt sökord

Babygruppen erbjuder kurser för blivande föräldrar

Babygruppen erbjuder kurser för blivande föräldrar

Babygruppen har idag Sveriges största kursutbud och erbjuder bland annat profylax, gravidyoga, babysim och amningskurser. Under de tre år som företaget har varit aktivt har Babygruppen växt med över 100 % varje år.

Annons:

En stor anledning till framgången är att allt fler föräldrar vill gå förberedande kurser innan födseln. En av Babygruppens stortsäljare är profylaxkursen. Ordet profylax kan översättas till ”förebyggande” i förlossningssammanhang och används som en förkortning av psykoprofylax. På kursen ligger fokuseringen vid att förbereda mamman på förlossningsförloppet genom bland annat avslappnings-/andningstekniker och coachning/stöttning.

Tre killar bakom babygruppen
Bakom Babygruppen står Carl Plogbäck 29 år, Olof Lorentzon 29 år och Tobias Meschke, 28 år. Ingen av grundarna har barn sedan tidigare.
– Visst kan det tyckas vara en aning udda att tre unga killar startade ett initiativ av det här slaget. Men när en gemensam kompis till oss blev pappa reagerade han på att instruktören inte var behörig att ge medicinska råd på de kurser han deltog på. Det var då vi kom på idén om att bygga upp en verksamhet med bara barnmorskor och specialister bland instruktörerna, berättar Carl Plogbäck.
För att få undervisa på kurserna krävs minst 5 års erfarenhet som barnmorska eller inom ett specialområde. På så sätt kan blivande föräldrar känna sig trygga och även få medicinsk rådgivning. Därför har Babygruppen etablerat ett strategiskt samarbete med Mama Mia som är nordens största privata mödravårdscentral.
– Det här är ett mycket efterlängtat initiativ. Det är kul att tre unga män arbetar i en sådan här kvinnodominerad bransch med målet att förbättra kvalitén på föräldrautbildningar som bland annat profylax, säger Christina Wahlström som är grundare och VD på Mama Mia.

Kurserna kan bokas på Babygruppens hemsida. Sedan hösten 2008 finns Babygruppen även i Göteborg, Malmö, Halmstad, Eskilstuna och Kalmar och beräknas starta upp fler filialer runt om i Sverige.

Se även Babygruppens hemsida på www.babygruppen.se

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: