Ange ditt sökord

Att fokusera mer på förebyggande hälsa kan öka livskvaliteten för många människor och minska kostnaderna för samhället. Foto: Shutterstock

Att fokusera mer på förebyggande hälsa kan öka livskvaliteten för många människor och minska kostnaderna för samhället. Foto: Shutterstock

Apoteket och Health Integrator fokuserar på förebyggande hälsa

Närmare halva svenska befolkningen har drabbats av någon kronisk sjukdom. Apoteket AB och Health Integrator kommer samarbeta för att stärka folkhälsan i Sverige. Målet är att öka resurserna till välfärden genom att förebygga kroniska sjukdomar.

Annons:

Health Integrator är initiativtagare till Region Stockholms nya, världsunika satsning för att förebygga diabetes typ 2. Den pågående satsningen väntas resultera i besparingar för Region Stockholm på cirka 1,4 miljarder kronor per år. Finansieringsmodellen, en så kallad hälsoobligation, har fått internationell uppmärksamhet och möjliggör att man redan idag kan investera i en förbättrad folkhälsa med framtida besparingar som grund för investeringen.

Tillsammans med Apoteket AB inleder Health Integrator en startup inom förebyggande hälsa, ett samarbete för att utveckla det förebyggande hälsoarbetet i Sverige. Genom att förebygga att kroniska sjukdomar bryter ut så frigörs resurser till svensk välfärd.
Vi växlar upp både när det gäller hälsotjänster och att möta våra kunder digitalt. Med vår vision Ett liv i hälsa, är vi hela tiden på tårna för att driva förändring tillsammans med andra, som Health Integrator, som också satsar på nya innovativa lösningar, säger Ann Carlsson, vd Apoteket.

Stöd av hälsocoach

Health Integrators digitala hälsoplattform används nu till ett nytt hälsoprogram på uppdrag av Region Stockholm. En person som deltar i hälsoprogrammet är Selma Caglar, jobbcoach och skådespelerska. Selma har länge letat efter ett mer långsiktigt stöd för att lyckas ställa om till mer hälsosamma rutiner.

– Stödet av min hälsocoach betyder jättemycket. Hon peppar, lyssnar och ger bra råd. Mitt korttidsblodsocker har redan blivit mycket bättre och jag ser fram emot i höst då det är dags att mäta mitt långtidsblodsocker igen, säger Selma Caglar, deltagare i Region Stockholms satsning för folkhälsan.

Annons:

Källor:

Health Integrator

Hela artikeln

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: