Ange ditt sökord

Apelsindryck med morot och ginseng

Apelsindryck med morot och ginseng

Rivstarta morgonen med den här naturliga energidrycken som piggar upp i tillvaron.

Annons:

Grunden i drycken är apelsin och till det tillsätter du ginseng som sägs vara stärkande och uppigande. Eftersom ginsen kan ge sömnsvårigheter så går det såklart bra att utesluta ginsengroten, drycken blir riktigt god i alla fall. För att blanda alla ingredienser behöver du en mixer.

Ingredienser

4 dl

  • 1 st apelsin
  • 1 st färsk ingefära
  • 0,5 st banan
  • 1,5 dl färskpressad morotsjuice
  • 1 msk ginseng (den ginseng som inte innehåller alkohol smakar frukt)
  • 4 st isbitar
  • 2 krm kanel, eventuellt

Gör såhär

Ginseng i flytande form hittar du i välsorterade hälsokostbutiker. 

Skär bort skalet på apelsinen och skär den i mindre bitar. Skala och skiva sedan ingefäran, börja med den mindre mängden. Mixa apelsin, ingefära, banan, morotsjuice och ginseng i en mixer. Häll upp juicen i några snygga glas eller en tillbringare, lägg i några isbitar och pudra evntuellt över lite kanel.

Fakta: Ingefära är rik på kalcium, magnesium, fosfor och kalium. Ingefära sägs också vara bra för blodcirkulationen och matsmältningen. Dessutom sägs den förstärka frukternas smak.

Källa: Allt om mat

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: