Ange ditt sökord

Allt fler handlar ekologisk frukt och grönt

Allt fler handlar ekologisk frukt och grönt

Fler och fler svenska familjer väljer att handla ekologiskt, ett företag som särskilt märkt den ökade efterfrågan är det svenska lantbruksbruksföretaget Årstiderna.

Annons:

I dag levererar Årstiderna sina frukt- och grönsakslådor till över 5000 familjer, och varje vecka levereras 3500 lådor i hela Sverige. Det gläder Årstiderna att så många nya kunder tagit sig an utmaningen att hitta nya grönsaker och sätt att laga god ekologisk vardagsmat. En stor ökning ser man framför allt på försäljningen av Lantlådan, Årstidernas mest klimatsmarta låda.

Lantlådan består till av 95 procent svenska lokalproducerade varor varav resterande kommer från övriga Norden. Det är kanske inte för inte som Lantlådan kallats de modigas låda, för visst krävs det lite extra fantasi under vinterhalvåret när man bara har säsongens råvaror att jobba med. Som inspiration är det därför också lätt lagade recept med i alla lådorna som matchar innehållet.

Bakom Årstiderna står René George Jensen och Birgitta Anderson. René är uppvuxen i en bagarfamilj och har känslan för kvalitet och goda råvaror med sig från barnsben. Birgitta har arbetat bland annat på Rosendals trädgård och har ett långt gediget intresse för mat, trädgård, odling och möten! Tillsammans brinner de för att bryta föreställningen om att ekologisk mat skulle vara komplicerad.

Årstiderna är ett svenskt lantbruksföretag som har en stor kärlek till jorden som brukas. Årstiderna arbetar aktivt med att ha ett heltäckande ekologiskt utbud som hela tiden utvecklas. Utvecklingen sker igenom samtal med kunder och samarbetspartners såsom odlare, kockar och andra inspirationskällor man knutit till sig genom åren. Med start i januari 2008 kommer Årstiderna även att kunna erbjuda ekologisk företagsfrukt.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: