Ange ditt sökord

Sveriges största massprovtagning för undersökning kring smitta och smittspridning ska genomföras med hjälp av plattformen HOPE Corona. Foto: Shutterstock

Sveriges största massprovtagning för undersökning kring smitta och smittspridning ska genomföras med hjälp av plattformen HOPE Corona. Foto: Shutterstock

ADDI Medicals plattform HOPE Corona används i massprovtagning av COVID-19

ADDI Medicals plattform HOPE Corona används som journalsystem och även som process- och kommunikationsverktyg i Sveriges största massprovtagning för undersökning kring smitta och smittspridning som Folkhälsomyndigheten gett i uppdrag åt Region Västerbotten och Umeå universitet att genomföra.

Annons:

Folkhälsomyndigheten har gett Region Västerbotten och Umeå universitet i uppdrag att följa vad som händer med smitta och smittspridningen i samhället under en pandemi, när exempelvis ett campus med många studenter och personal öppnar upp igen efter nedstängning. Personer som deltar instrueras via tjänsten HOPE Corona App. Man beräknar att på kort tid testa totalt 20.000 personer. Detta blir Sveriges största studie av testning och smittspridning som genomförts. Datan man får fram bearbetas, analyseras och kommuniceras till patienter, vårdpersonal och myndigheter i ADDI Medicals tjänst HOPE Corona web som tagits fram åt Karolinska Institutet och Nationellt Pandemi Center.

”ADDI Medical levererar en avancerad och informationssäker lösning till projektet som gör det möjligt för alla involverade att säkert och i realtid ta del av all insamlad data”, säger Mathias Uhlén professor Kungliga Tekniska Högskolan och Karolinska Institutet. “Det innebär att de berörda snabbt får del av en eventuell smittspridnings omfattning”.

”Vi är glada och stolta över att få vara en del i detta samarbete och kunna bidra till att alla får bättre kunskap om smittan och smittspridningen. Plattformen HOPE är med sin många moduler och öppna arkitektur tillgänglig för många användningsområden inte minst vid testning och spårning vid pandemier som COVID-19”, säger Nina Sellberg, VD ADDI Medical.

 

Annons:

Källor:

mynewsdesk

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: