Världshälsodagen 2016: Tackla typ 2-diabetes

Världshälsodagen 2016: Tackla typ 2-diabetes

Textstorlek Textstorlek Mindre Större

Världshälsoorganisationen (WHO) har i snart 70 år uppmärksammat Världshälsodagen och så även i år.

2016 tar man sikte på att besegra typ 2-diabetes.

Förväntas öka

Diabetes är ett samlingsnamn för flera sjukdomar som har gemensamt att den som får sjukdomen har för mycket druvsocker, glukos, i blodet. Därför är diabetes även känt som sockersjuka. Över 400 miljoner människor lever med diabetes och den siffran förväntas öka markant under de kommande åren.

Av de olika formerna av diabetes är typ 2-diabetes den allra vanligaste.

Hejda diabetes är målet

Sedan 1950 har Världshälsodagen firats årligen. Dagen är tänkt att uppmärksamma viktiga områden som rör den globala hälsan. I år har WHO alltså valt att lägga fokus på att öka medvetenheten kring typ 2-diabetes.

WHO hoppas att uppmärksamheten ska hjälpa till att sätta igång insatser världen över för att tackla typ 2-diabetes. WHO menar att det går att hejda trenden med ökat anatal människor som drabbas av typ 2-diabetes och därför är det viktigt att skapa uppmärksamhet kring sjukdomen.

 
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Doktorn.com" Insert the code below on: Doktorn.com - All URLs ----------------------------------------------------------------------------------------------