Ange ditt sökord

Annons:

Missbruk

Ungdomar missbrukar lustgas
19 juni, 2023 Hjärnan & Nerver

Ungdomar missbrukar lustgas

Användningen av lustgas som berusningsmedel har blivit allt vanligare bland både unga och vuxna. Därför har regeringen nu tillsatt en utredning om hur lagstiftningen för försäljningen av lustgas bör utformas. Under tiden ska man arbeta med att kommunicera ut riskerna med lustgasanvändning till ungdomar och människor i dess närhet.

Ungdomsdepression ökar risk för sjukdomar och förtida död
10 februari, 2021 Depression & Ångest

Ungdomsdepression ökar risk för sjukdomar och förtida död

Deprimerade barn och tonåringar löper högre risk att dö i förtid samt att drabbas av en rad andra sjukdomar senare i livet. Denna slutsats kan man dra utifrån en stor observationsstudie av forskare vid Karolinska Institutet som publiceras i tidskriften JAMA Psychiatry. Man poängterar vikten av att uppmärksamma och följa upp dessa ungdomar och menar att kopplingen delvis kan förklaras av andra psykiatriska tillstånd som ångest och missbruk.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: