Ange ditt sökord

Annons:

Missbruk

Ungdomar missbrukar lustgas
19 juni, 2023 Hjärnan & Nerver

Ungdomar missbrukar lustgas

Användningen av lustgas som berusningsmedel har blivit allt vanligare bland både unga och vuxna. Därför har regeringen nu tillsatt en utredning om hur lagstiftningen för försäljningen av lustgas bör utformas. Under tiden ska man arbeta med att kommunicera ut riskerna med lustgasanvändning till ungdomar och människor i dess närhet.

Ungdomsdepression ökar risk för sjukdomar och förtida död
22 januari, 2021 Depression & Ångest

Ungdomsdepression ökar risk för sjukdomar och förtida död

Deprimerade barn och tonåringar löper högre risk att dö i förtid samt att drabbas av en rad andra sjukdomar senare i livet. Denna slutsats kan man dra utifrån en stor observationsstudie av forskare vid Karolinska Institutet som publiceras i tidskriften JAMA Psychiatry. Man poängterar vikten av att uppmärksamma och följa upp dessa ungdomar och menar att kopplingen delvis kan förklaras av andra psykiatriska tillstånd som ångest och missbruk.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: