Ange ditt sökord

Annons:

Deprimerad

Ny kampanj ska få oss att våga fråga om självmord
28 augusti, 2018 Depression & Ångest

Ny kampanj ska få oss att våga fråga om självmord

Kampanjen ”Stör döden” riktar sig främst till män och ska uppmana oss att våga ställa obekväma frågor om självmord. Dessa frågor kan innebära räddningen för en person som går i suicidtankar.

Dina Instagrambilder kan avslöja mer än du tror
8 augusti, 2017 Depression & Ångest

Dina Instagrambilder kan avslöja mer än du tror

Dina bilder på Instagram visar inte bara vad du gör utan även hur du mår. Genom att analysera bildens kvalitet och vilket filter som har valts vid publicering kan man avslöja om du är deprimerad eller inte. 

Tråkigt jobb försätter hälsan i fara
24 augusti, 2016 Depression & Ångest

Tråkigt jobb försätter hälsan i fara

Första jobbet är viktigare än man tror. Om man väljer ett tråkigt jobb som man inte trivs med så kan det få konsekvenser för både den fysiska och psykiska hälsan. 

Annons:
Vakenterapi botade depression
19 oktober, 2015 Depression & Ångest

Vakenterapi botade depression

Vakna nätter, ljusterapi och hjälp med sovrutiner har i en dansk studie visats sig kunna bota depression. Många patienter som led av depression blev friska redan efter några dygn.

Vännens goda humör smittar av sig
24 augusti, 2015 Barn & Graviditet

Vännens goda humör smittar av sig

Barn påverkas av sin omgivning och hur de mår rent psykiskt har också att göra med hur deras vänner mår. En brittisk studie visar nämligen att gott humör ”smittar” bland ungdomar.

Testa dig själv – Depression och ångest (HAD-skalan)
25 februari, 2020 Depression & Ångest

Testa dig själv – Depression och ångest (HAD-skalan)

Det finns många olika självskattningstest som man kan göra för att se om man är deprimerad och eller lider av ångestproblem. En del test har en seriös ansats, andra inte. Med hjälp att ett skattningsformulär kan du själv besvara ett antal frågor om ditt upplevda tillstånd och dina känslor. Här kan du testa om du är deprimerad med hjälp av HAD-skalan - ett seriöst test som är väl validerat.

Testa dig själv – Depression (MADRS)
4 januari, 2019 Depression & Ångest

Testa dig själv – Depression (MADRS)

Det finns många olika självskattningstest som man kan göra för att se om man är deprimerad och eller lider av ångestproblem. En del test har en seriös ansats, andra inte. Med hjälp att ett skattningsformulär kan du själv besvara ett antal frågor om ditt upplevda tillstånd och dina känslor. Här kan du testa om du är deprimerad med hjälp av MADRS-självskattningstest - ett seriöst test som är väl validerat.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Enkät om antibiotikaanvändning

Hur ser du på antibiotika? Svara på 6 snabba frågor – tar 1 minut!

Till enkäten