Ange ditt sökord

Annons:

Autism

7 myter om autism
13 juni, 2024 Barn & Graviditet

7 myter om autism

Autism är en mångfacetterad funktionsnedsättning som påverkar individens förmåga att interagera, kommunicera och utföra beteenden på ett varierat sätt. Från svårigheter i socialt samspel till repetitiva beteendemönster, har autism en betydande inverkan på individens livskvalitet och välbefinnande. Trots ökad förståelse för olika funktionsnedsättningar på senare år, finns det fortfarande stigma och fördomar.

Paracetamol under graviditeten ökar inte risken för autism eller ADHD
28 maj, 2024 Kvinnans hälsa

Paracetamol under graviditeten ökar inte risken för autism eller ADHD

En ny stor studie har undersökt om användningen av paracetamol under graviditeten kan påverka risken för att barnet senare utvecklar autism, ADHD eller intellektuell funktionsnedsättning. Resultaten tyder inte på något sammanhang och ger därmed lugnande besked till blivande föräldrar som oroar sig för att ta paracetamol under graviditeten. Man bör dock alltid följa läkarens råd när det gäller användning av läkemedel under graviditeten.

Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: