Ange ditt sökord

Annons:

Hjärna & Nerver

Ny frysbehandling mot nervsmärta
27 mars, 2023 Hjärna & Nerver

Ny frysbehandling mot nervsmärta

En ny frysbehandling av nerver ger nytt hopp om att vissa patienter kan slippa sin nervsmärta. Behandlingen går ut på att nerven fryses med hjälp av extrem kyla. På Centralsjukhuset Kristianstad, CSK, har behandlingen använts i ett och ett halvt år med gott resultat.

Nytt forskningsprojekt om digital KBT för restless legs
15 februari, 2023 Hjärna & Nerver

Nytt forskningsprojekt om digital KBT för restless legs

Restless legs syndrom beskrivs ofta som en dold folksjukdom. Den ständiga obehagskänslan i benen som gör det omöjligt att vara stilla påverkar livskvalitet. Som komplement till läkemedelsbehandling behövs verktyg för egenvård, och nu studeras digital kognitiv beteendeterapi som en behandlingsmöjlighet.

Strokedagen 2022 – Livslång Rehabilitering
28 april, 2022 Rörelseapparaten

Strokedagen 2022 – Livslång Rehabilitering

Den andra tisdagen i maj varje år genomförs Strokedagen. Det är STROKE-Riksförbundet som sedan 2003 anordnat denna dag för att belysa hur det är att leva med följderna efter en stroke. Temat för årets Strokedag den 10 maj 2022 är Livslång Rehabilitering.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: