Ange ditt sökord

Annons:

Hjärna & Nerver

Ett gym för hjärnan kan minska stress
31 mars, 2024 Hjärna & Nerver

Ett gym för hjärnan kan minska stress

1,3 miljoner svenskar lider av hälsobesvär från sitt arbete och enligt Försäkringskassan har stressrelaterade sjukskrivningar aldrig varit så många som idag. Studier visar att neurofeedbackträning, fokusträning, med EEG (elektroencefalografi) kan öka välbefinnandet. – Det är ett område som går snabbt framåt och forskning har visat att neurofeedbackträning med EEG kan ge förbättring av koncentrationsförmåga och minskning av negativ stress, säger Johan Agorelius, doktor i Neurofysiologi vid Lunds universitet.

Indikation på ADHD med 5-minuters test
13 februari, 2024 Barn & Graviditet

Indikation på ADHD med 5-minuters test

Ett forskarteam från Lunds universitet har utvecklat ett snabbt test som ger en indikation på om ett barn har ADHD. Forskarna har kopplat förändringar i lillhjärnan som är associerade med ADHD till ett finger-tapping-test som tar bara fem minuter att utföra.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: