Ange ditt sökord

Annons:

Whip-lashskada

Hej! Jag har en whip-lashskada. Jag styrketränar 2 gånger/v och det har gett bra resultat. Har inte ont i nacke/axlar så ofta. Min fråga är kan jag träna upp mig så att jag kan springa igen? Eller använda stödkrage? Fick ont från bröstryggen upp till nacken, med huvudvärk i 2-3 dygn efteråt. Jag joggade i ca 10 min på löpband. Mycket tacksam för svar! Mvh Tuula 43 år

Utomordentligt bra att du tränar och all träning som känns bra, den skall du definitivt fortsätta med. När det gäller jogging och löpning kan det bli andra förutsättningar vilket gör att det stöter till mellan kotorna och att man får utstrålande smärtor i huvudet eller i armen. Man skall börja mycket försiktigt på mjuk underlag samt att man har en bra fjädrande sula i skorna. Märker man i alla fall att det inte går br bra får man nöja sig med promenader och kanske pröva efter några veckor igen

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 9 juni, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.