Ange ditt sökord

Annons:

Vasa-löpare Roland (68) har värk i fotlederna:

Jag har under 14 år fått plötsligt ont i fotlederna när jag går, som lika plötsligt kan gå över. Under tiden det värker har jag mycket svårt att gå. Har genomgått många undersökningar med både vanlig röntgen och magnetröntgen. Inga onormala förslitningar har kunnat konstaterats. Inga förhöjda värden på urinsyra, normalvikt 75 kg, 173 lång. Om jag äter Voltaren eller Naproxen blir besvären lindrigare men jag vill helst slippa. Har åkt tre Vasalopp utan besvär. Problemet är nu att när jag varit på restaurant eller teater m.m kan jag ha mycket svårt att gå därifrån. Dricker mycket lite alkoholhaltiga drycker. Jag har även nu provat att äta Zyloric 100 mg - 1 tabl/dag i en månad men har inte märkt någon förbättring. Vad kan det vara???

Skrivet av Andreas Aly...
Ja, det var en svår nöt att knäcka. Vad gäller dina smärtor i fotlederna som du har haft i 14 år har jag svårt att tro att det rör sig om fel i själva fotlederna. Min gissning är att det är kramptillstånd i någon av de små musklerna som finns inom foten, precis som vi har muskler i handen. I dessa muskler kan kramper uppträda som är mycket smärtsamma, men tursamt nog alldeles harmlösa. Det finns inga mediciner som kan förebygga detta på ett meningsfullt sätt och Zyloric gör säkert ingen nytta alls. Jag tycker att du skall testa att röra tår, fötter och underben ett antal gånger innan Du reser Dig efter teater- eller restaurantbesöket så att Du sätter igång musklerna lite försiktigt. Lycka till!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: