Ange ditt sökord

Annons:

Varför snubblar och ramlar mitt barnbarn?

Hej! Jag undrar vad det kan bero på att mitt barnbarn snubblar och ramlar lite då och då? Hon är nyss fyllda 2år en pigg och glad tjej. Hon började att gå vid 15 mån. Kan det ha att göra något med balansnerven, öronen eller vad? Farmor (65år)

Barns motoriska utveckling kan variera i tämligen stor grad och ändå vara inom det normala området. Har man misstanke om påtaglig försening beträffande den motoriska utvecklingen skall man påtala detta vi kontakterna med BVC och kanske göra en bedömning av barnläkare i första hand. Är hon pigg och glad i övrigt och all utveckling är som den skall vara kan man nog ta det lite lugnt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 20 december, 2010

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: