Ange ditt sökord

Annons:

Varför måste jag äta trombyl och kolesteroltabletter?

Har diabetes 2 och undrar varför man skall behöva äta trombyl och kolesteroltabletter. Har fått förklarat att det samlas plak i blodådrorna och risken för probb. Kolesterol ligger på ca 5 utan tabletter.Fråga varför inte alla läkare vårdinrättningar följer detta. utan det är olika vad som rekommenderas och läkarna säger olika. Även gällande blodtryck att man får inte ha högre än 130/80 för då måste man även ätablodtrycksmedecin. Kerstin, 60 år

Man har sett att det är en klar fördel om blodtrycket ligger så lågt som möjligt för att på det viset minska skador på blodkärlväggarnas insida. Vidare har man noterat att

Annons:
Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 12 december, 2011

Fler frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: