Ange ditt sökord

Annons:

Varför måste jag äta trombyl och kolesteroltabletter?

Har diabetes 2 och undrar varför man skall behöva äta trombyl och kolesteroltabletter. Har fått förklarat att det samlas plak i blodådrorna och risken för probb. Kolesterol ligger på ca 5 utan tabletter.Fråga varför inte alla läkare vårdinrättningar följer detta. utan det är olika vad som rekommenderas och läkarna säger olika. Även gällande blodtryck att man får inte ha högre än 130/80 för då måste man även ätablodtrycksmedecin. Kerstin, 60 år

Man har sett att det är en klar fördel om blodtrycket ligger så lågt som möjligt för att på det viset minska skador på blodkärlväggarnas insida. Vidare har man noterat att

Annons:
Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 12 december, 2011

Fler frågor

Sömn & Stress

Sömnproblem vid skiftarbete

Jag jobbar 4 skift, sover dålig ca 3 till 4 timmar när jag jobbar natt (5 nätter). Somnar lätt när jag kommer hem men vaknar efter 3 till 4 timmar och kan inte somna om. Har försökt med det mesta, såsom motion, kallt i sovrummet, hörselproppar, mörkt i rummet, men inget hjälper. Vad ska jag göra?

Diabetes

Kan diabetiker äta mango?

Får jag som diabetiker äta mango?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!