Ange ditt sökord

Annons:

Varför måste jag äta trombyl och kolesteroltabletter?

Har diabetes 2 och undrar varför man skall behöva äta trombyl och kolesteroltabletter. Har fått förklarat att det samlas plak i blodådrorna och risken för probb. Kolesterol ligger på ca 5 utan tabletter.Fråga varför inte alla läkare vårdinrättningar följer detta. utan det är olika vad som rekommenderas och läkarna säger olika. Även gällande blodtryck att man får inte ha högre än 130/80 för då måste man även ätablodtrycksmedecin. Kerstin, 60 år

Man har sett att det är en klar fördel om blodtrycket ligger så lågt som möjligt för att på det viset minska skador på blodkärlväggarnas insida. Vidare har man noterat att

Annons:
Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 12 december, 2011

Fler frågor

Hjärnan & Nerver

Har jag huvudvärk eller migrän?

Jag lider ofta av huvudvärk och jag börjar misstänka att det även ibland handlar om migrän. Det hjälper inte att ta paracetamol som jag annars alltid brukar göra. Hur vet jag om det är huvudvärk eller migrän jag har, och hur kan jag mest effektivt lindra det? Finns det något receptfritt?

Ögon & Öron

Tips vid mycket öronvax

Jag är lite kluven när det kommer till det här med att topsa öronen. Man har ju hört det ena och det andra om hur farligt det är att stoppa in bomullstoppar i hörselgången, men jag har så mycket vax och var för inte så länge sedan inne på vårdcentralen för att spola bort en vaxpropp. Har du några tips på vad jag kan använda för att förebygga uppkomsten av vaxpropp.

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.