Ange ditt sökord

Annons:

Varför linda en stukad fot?

Varför måste man linda en stukad fot, vad gör det för nytta?

Kvinna, 32 år

Direkt efter en fotledsstukning är poängen med en hård lindning av fotleden att begränsa blödning i vävnaden runt leden samt minska risken att fotleden svullnar upp allt för mycket. Den hårda lindningen behöver bara sitta cirka 15-20 minuter.

Därefter kan man använda ett stödjande bandage, det vill säga en lösare lindning (eller tejpning med idrottstejp) under 10-14 dagar. Poängen med den lindningen /tejpningen är inte egentligen att ge någon ökad stabilitet i leden, utan mer för att den som stukat sin fot ska vara medveten om att fotleden är känslig och mindre stadig än den brukar vara,

 

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Alternativb

Vad är polyartros?

Har fått diagnosen Polyartros, ospecificerad. Vad är det och hur behandlas det?

Hud & Hår

Mina fingrar domnar när det är kallt

Under en lång period nu domnar mina fingertoppar så fort det blir lite kallt ute eller när jag rör kallt vatten och domningarna håller i flera minuter.

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: