Ange ditt sökord

Annons:

Varför låser sig mitt ena finger när jag använder det?

Hej! Jag har i många år tränat och ridit massor, jobbar även som frisör.. Haft under hela tiden problem med långfinger på vänster hand. Började först med att det låste sig i rakt länge och knäckte till och gick att böja igen..men nu låser det sig varje dag och har börjat göra ont. Jag är ju väldigt beroende av mina händer i mitt yrke men man tänker att det är löjligt att åka och kolla för att man har lite ont i ett finger.Tack på förhand/ Christina 23

Du behöver inte alls känna Dig löjlig för att söka för Ditt långfinger. Det ställer ju verkligen till problem, både i jobbet och på fritiden. Ibland kan man ha hjälp av att tejpa ihop lång- och ringfinger när Du vet att Du ska använda handen mycket. En arbetstreapeut kan vara till god hjälp. Annars tycker jag att en handkirurg ska bedöma fingret eftersom det påverkar Dig så mycket i Ditt arbetsliv och yrke.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: