Ange ditt sökord

Annons:

Varför ingen bedövning vid kolloskopi?

Jag undrar varför man inte kan få en bedövning som fungerar när man genomgår kolloskopi (Slang upp i ändtarmen)? Lustgas är det enda som erbjuds trots den enorma smärta som undersökningen innebär för den som undersöks. Jag genomgick två sådana men valde att inte göra uppföljning efter 6 månader. Jag begärde att få en bedövning som fungerade men nekades bestämt detta. Jag tycker det är katastrof att man inte slipper lida när det finns effektiva smärtlindringar att få som morfin t.ex. Stefan, 52

Visst kan man får smärtlindring vid coloskopiundersökning! Man ger ett avslappande medel som sprutas in i en åder, där man snabbt somnar in och vaknar när det är över. Det tycker jag du skall begära om det blir aktuellt, såvida det är inte finns särskilda omständigheter som gör att du inte får "sova".

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Stressmage som svullnar upp

Kan fetaost ge tarmsymtom i form av slemmig diarré? Hade ätit en del de senaste dagarna, haft förstoppning ett par dagar, och när jag vaknar på morgonen rinner det gult, nästan genomskinligt slem ut och det är mycket luft i tarmen. Hur kan man för övrigt förebygga att tarmen stannar av på jobbet? Jag har det stressigt på jobbet och har ofta svårt att hinna med toalettbesök. Ofta känner jag inte ens att jag behöver gå på toaletten, och mot slutet av dagen har min mage svullnat upp så jag liknar en gravid. Kanske borde jag sluta med kaffe? Det har en god laxerande effekt på mig när jag är hemma, men jag är rädd att jag förstör tarmens egen förmåga att arbeta genom att den laxerande effekten är så kraftig?

Mage & Tarm

Antiinflammatorisk kost

Jag är intresserad av antiinflammatorisk kost och har köpt en bok med recept. Nu undrar jag om och hur antiinflammatorisk kost kan påverka min kropp på ett positivt sätt?

Mage & Tarm

IBS hos barn

Hej, Mitt barnbarn är fem år och har stora problem med magen. Hennes föräldrar har försökt få hjälp, men de säger bara att det inte är något fel på magen. Stackaren har ofta lös mage och ont. Pruttar mycket och har ibland inte så mycket matlust. Kan barn ha IBS? Orolig mormor

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: