Ange ditt sökord

Annons:

Varför ingen bedövning vid kolloskopi?

Jag undrar varför man inte kan få en bedövning som fungerar när man genomgår kolloskopi (Slang upp i ändtarmen)? Lustgas är det enda som erbjuds trots den enorma smärta som undersökningen innebär för den som undersöks. Jag genomgick två sådana men valde att inte göra uppföljning efter 6 månader. Jag begärde att få en bedövning som fungerade men nekades bestämt detta. Jag tycker det är katastrof att man inte slipper lida när det finns effektiva smärtlindringar att få som morfin t.ex. Stefan, 52

Visst kan man får smärtlindring vid coloskopiundersökning! Man ger ett avslappande medel som sprutas in i en åder, där man snabbt somnar in och vaknar när det är över. Det tycker jag du skall begära om det blir aktuellt, såvida det är inte finns särskilda omständigheter som gör att du inte får "sova".

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Smärta i magen av apelsinjuice

Hej! Jag har en fråga angående min mage och drickandet av apelsinjuice.

Mage & Tarm

Gaser i magen

Jag har en pojke på 6 år som ofta får gaser i magen, och som känner sig spänd och uppblåst. Vi lyckas inte riktigt hitta vad det kan bero på? Jag försöker inkludera mat som är lätt för magen men känns som inget fungerar riktigt. Finns det läkemedel mot magbesvär för barn eller har du något annat tips på hur jag kan hjälpa honom med detta?

Mage & Tarm

Tarmfickor

Hej! Min väninna har drabbats av tarmfickor och jag undrar vad det är. Hon har till och med varit inne på sjukhus en sväng och då fått rådet att undvika livsmedel med skaldelar, hinnor och frön, men inte mer hjälp än så. Jag är i samma ålder som henne och blir ju lite orolig över att jag själv har tarmfickor. Kan jag göra någonting för att undvika att drabbas? Hälsar Elisabeth

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!