Ange ditt sökord

Annons:

Varför är mina muskler i ryggen inaktiverade?

Hej! Jag har under flera år haft svår smärta i ryggen och har tidigare gått till olika sjukgymnaster utan några som helst framsteg. Jag har nu besökt en ny sjukgymnast som förklarat för mig att de små musklerna närmst min ryggrad inaktiverats vilket gjort att de större musklerna får arbeta hela tiden vilket i sin tur leder till att jag får ont i min rygg. Min fråga är nu hur musklerna blir inaktiverade? Är det av någon speciell händelse eller föds man så? / Amanda, 18

Om Du i flera år lidit av svåra ryggsmärtor och nu är 18 år, så borde Du ha blivit ordentligt undersökt och utredd för Dina besvär. Annars bör Du kontakta Din läkare. Är det så som Din sjukgymnast säger att Dina småmuskler närmast ryggen är svaga och inte jobbar som de ska, så kan det faktiskt bero på att de genom Din smärta blivit inaktiverade, då det ofta leder till att man inte använder dem normalt, utan undviker rörelser och träning på grund av att det gör ont. Att tappa kontrollen och styrkan i de små ryggmusklerna går väldigt fort om man själv inte tränar aktivt och på rätt sätt. Det är oerhört viktigt att Du i Din ålder får stöd och råd att handskas med Din smärtproblematik och eventuella bakomliggande orsaker. Du har ju hela livet framför Dig.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 17 oktober, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!