Ange ditt sökord

Annons:

Vanlig magsjuka och Ulcerös kolit

Hej! Jag har ställts med diagnosen Ulcerös Kolit och undrar nu om de kan vara farligt för mig att utsättas för vanlig magsjuka och dess baciller? Liza, 15 år

Det kan nog vara så att man är lite känsligare i magen när man har en ulcerös kolit, framför allt om man har ett pågående skov. Rent generellt skall man nog försöka att leva som vanligt, men vara noggrann med handhygienen, med flitigt tvättande av händerna inklusive handsprit när det är magsjukesäsong.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mage & Tarm

Vill veta mer om PBC

Har tydligen anlag för PBC, berätta gärna om denna sjukdom.

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Mage & Tarm

Hur lindrar man magsjuka?

Det har precis gått magsjuka på samtliga av mina barns skolor och förskolor. Vi är alla i familjen noga med att tvätta händerna men jag undrar om det finns något annat sätt att förbygga just magsjuka? Hur lindrar man magsjuka bäst om man väl får det?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: