Ange ditt sökord

Annons:

Vadkramp!

Har sedan en tid tillbaka besvärats av vadkramp på nätterna. Jag är för övrigt frisk och lever sunt . Promenerar mycket och har inte några besvär med åderbråck eller liknande. Har börjat med kosttillskott av magnesium samt att dricka ett glas vatten vid läggdags.... Men vet ej om detta kommer att göra någon effekt. Tacksam för svar. Med vänlig hälsning Anna 73 år

Ingen tvekan om att det är utmärkt bra att man promenerar! Har man nattliga vadkramper kan man som nu görs, pröva med kosttillskott för att se om det hjälper. Viktigt är att man inte får ont eller får kramper under promenaden. Det skulle i så fall kunna vara förenat med viss försämring av cirkulationen. Är man frisk, inte äter några mediciner och ändå har dessa besvär brukar jag göra ett försök med låg dos av medicin som man ger vid Parkinsons sjukdom. Obs kramperna har i sig inget med Parkinsonsjukdomen att göra, men tabletterna har visat sig kunna vara en mycket god hjälp där man tar tabletten till natten!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 9 juni, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: