Ange ditt sökord

Annons:

Vadkramp!

Har sedan en tid tillbaka besvärats av vadkramp på nätterna. Jag är för övrigt frisk och lever sunt . Promenerar mycket och har inte några besvär med åderbråck eller liknande. Har börjat med kosttillskott av magnesium samt att dricka ett glas vatten vid läggdags.... Men vet ej om detta kommer att göra någon effekt. Tacksam för svar. Med vänlig hälsning Anna 73 år

Ingen tvekan om att det är utmärkt bra att man promenerar! Har man nattliga vadkramper kan man som nu görs, pröva med kosttillskott för att se om det hjälper. Viktigt är att man inte får ont eller får kramper under promenaden. Det skulle i så fall kunna vara förenat med viss försämring av cirkulationen. Är man frisk, inte äter några mediciner och ändå har dessa besvär brukar jag göra ett försök med låg dos av medicin som man ger vid Parkinsons sjukdom. Obs kramperna har i sig inget med Parkinsonsjukdomen att göra, men tabletterna har visat sig kunna vara en mycket god hjälp där man tar tabletten till natten!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 9 juni, 2011

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: