Ange ditt sökord

Annons:

Vad skall jag göra?!

Jag har behandlats med antidepressiva i många år men på senare tid har jag trots behandling känt mig spänd, orolig och haft svårt att sova. Vaknar x flera och kan inte somna om. Oroar mig för det mesta. Cipramil 20 mg funkar inte längre. Vad skall jag göra? Marie (49år)

Det kan vara så att din depression förvärrats så att den lägre dosen (20mg) Cipramil inte längre är tillräcklig och bör höjas. Eller så har du förutom en depression även inslag av GAD, dvs en kroniskt förhöjd orosnivå som kan behöva kartläggas och behandlas. Vilken av dessa orsaker det än är så tycker jag att du ska vända dig till din behandlande läkare och en få en ny bedömning av dina besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Depression & Ångest

Tillväxthormon

Hej, Jag är 17 år, snart 18, och tycker det är jobbigt psykiskt och är inte nöjd med min längd på 171 cm som kille Jag undrar om det är möjligt och om läkare skriver ut tillväxthormon till en person som mig? Tack på förhand. Linus, 17 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!