Ange ditt sökord

Annons:

Vad ska jag göra när jag har muskelinflamation i höften och knäleden?

Hej ! Jag har en fråga jag har varit hos doktorn och fått reda på att jag har muskelinflammation i min höft och höftled. Vad kan jag göra för att det ska bli bättre ska jag röra på mig eller vara i stillhet glömde fråga min doktor om det. Mvh Kicki, 42

Några dagars vila och undvikande av eventuella utlösande faktorer brukar vara en bra början i akutskedet, men sedan är det viktigt att både röra på sig och stärka muskulaturen i området. Ett besök hos en sjukgymnast som kan ge råd och träningstips är alltid bra. Dessutom kan en kur antiinflammatorisk medicin upp till 2 veckor kunna vara till hjälp.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 5 oktober, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: