Ange ditt sökord

Annons:

Vad kan orsaka höga eller höjda basvärden?

Vad kan orsaka höga eller höjda basvärden? Förutom att kräkas. Finns det fler orsaker? / Mattias, 20

Här menar du sannolikt olika ph- eller saltvärden. Ph-värdet regleras genom olika system i bland annat njurarna liksom hur lungorna fungerar. Salterna i kroppen regleras också på ett mycket sinnrikt sätt där olika hormonsysten styr detta. Olika sjukdommar inverkar liksom en del mediciner, där det kan vara ganska invecklat att tala om detta generellt. Våldsamma kräkningar eller diarréer kan ha en allvarlig inverkan på det hela.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Karusellyrsel – saknar jag någon vitamin eller mineral?

Jag har fått sådana symtom som karusellyrsel beskrivs till viss del. Jag undrar om det kan vara någon vitamin eller mineral som fattas i kroppen eller om det är någon form av förgiftning? Jag är orolig att det är något allvarligt. Det kommer ofta när jag läger ned huvudet eller vänder mig om i sängen, även när jag sätter mig upp.

Hjärta & Kärl

Blåsljud på hjärtat

När jag föddes hade jag ett blåsljud på hjärtat, gick på kontroller tills jag var ca 1 år. Det växte tillslut ihop av sig självt.

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: