Ange ditt sökord

Annons:

Vad kan orsaka höga eller höjda basvärden?

Vad kan orsaka höga eller höjda basvärden? Förutom att kräkas. Finns det fler orsaker? / Mattias, 20

Här menar du sannolikt olika ph- eller saltvärden. Ph-värdet regleras genom olika system i bland annat njurarna liksom hur lungorna fungerar. Salterna i kroppen regleras också på ett mycket sinnrikt sätt där olika hormonsysten styr detta. Olika sjukdommar inverkar liksom en del mediciner, där det kan vara ganska invecklat att tala om detta generellt. Våldsamma kräkningar eller diarréer kan ha en allvarlig inverkan på det hela.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Hjärta & Kärl

Ärftlighet vid hjärtfel

Tänkte kolla hur många procents risk det är att ärva hjärtfel från sina egna föräldrar? För jag har läst lite om det och en del stämde väldigt mycket in på mig. Därför skulle det vara skönt att veta ungefär hur stor risken kan vara för att ha ärvt hjärtfel.

Hjärta & Kärl

Kolesterolvärden

Hej, hur är det möjligt att ett högt HDL och ett normalt LDL parat med ett normalt Triglyceridevärde ger ett högt och ej acceptabelt totalt kolesterolvärde? Jag är inte ensam att bli förbryllad inför detta faktum. Mvh, Bo Johnson 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: