Ange ditt sökord

Annons:

Vad kan man göra åt att jag får så stora och många blåmärken?

Hej Det gör rätt ont (och har gjort i många år) att trycka på bland annat huden på benen. Har ingen smärta om man inte trycker. Får ofta stora och många blåmärken som inte står i propotion till hur jag slagit mig. Det känns bra att trycka d v s massage på olika punkter. Tror inte det är något farligt men undrar vad detta kan vara och vad man ev kan göra åt det. Mvh Maria 44 år

Jag tycker att du för säkerhets skull ska gå till vårdcentralens läkare så att de får undersöka dig. Att du får onormalt stora blåmärken kan ha flera orsaker till exempel att du har någon koagulationsrubbning eller någon blodkärlsrubbning eller inflammation. Vet inte om du tar några mediciner, men bland annat kortison kan ge liknande de symtom du beskriver.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 4 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: