Ange ditt sökord

Annons:

Vad kan jag göra åt min diskar i ryggen som har sänkt vattenhalt?

Varit på magnetröntgen och röntgade ländryggen. Fick ett svar av sköterskan att det var enstaka diskar med sänkt vattenhalt. Vad är det och vad kan jag göra så jag kan sova om nätterna? Varje gång jag vänder mig blir jag genomsvettig och sömnen blir ej många timmar/natt.Ska till läkare om några veckor. Varit till kiropraktor och läkare innan samma svar från bägge: Diskutgjutning,muskelfästen och artros,(de känner ej varandra) Ser fram mot ett svar! / Kvvinna 64 år

Har Du en "sänkt vattenhalt" i några diskar i ländryggen så betyder det att Du har mindre stötuppfångande effekt i området och att kotorna pressas närmare varandra. Har Du dessutom artros i mellankotslederna och kanske inflammation stendenser i muskelfästena så tycker jag att Du skall kontakta en sjukgymnast för att få råd, behandling och träningsprogram.
Dessutom låter det som om Du skulle vara hjälpt av någotn smärtstillande och antiinflammatorisk medicin. Tillsammans med Din läkare får Du diskutera vidare åtgärder.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.