Ange ditt sökord

Annons:

Vad kan jag göra åt min diskar i ryggen som har sänkt vattenhalt?

Varit på magnetröntgen och röntgade ländryggen. Fick ett svar av sköterskan att det var enstaka diskar med sänkt vattenhalt. Vad är det och vad kan jag göra så jag kan sova om nätterna? Varje gång jag vänder mig blir jag genomsvettig och sömnen blir ej många timmar/natt.Ska till läkare om några veckor. Varit till kiropraktor och läkare innan samma svar från bägge: Diskutgjutning,muskelfästen och artros,(de känner ej varandra) Ser fram mot ett svar! / Kvvinna 64 år

Har Du en "sänkt vattenhalt" i några diskar i ländryggen så betyder det att Du har mindre stötuppfångande effekt i området och att kotorna pressas närmare varandra. Har Du dessutom artros i mellankotslederna och kanske inflammation stendenser i muskelfästena så tycker jag att Du skall kontakta en sjukgymnast för att få råd, behandling och träningsprogram.
Dessutom låter det som om Du skulle vara hjälpt av någotn smärtstillande och antiinflammatorisk medicin. Tillsammans med Din läkare får Du diskutera vidare åtgärder.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: