Ange ditt sökord

Annons:

Vad kan jag göra åt min diskar i ryggen som har sänkt vattenhalt?

Varit på magnetröntgen och röntgade ländryggen. Fick ett svar av sköterskan att det var enstaka diskar med sänkt vattenhalt. Vad är det och vad kan jag göra så jag kan sova om nätterna? Varje gång jag vänder mig blir jag genomsvettig och sömnen blir ej många timmar/natt.Ska till läkare om några veckor. Varit till kiropraktor och läkare innan samma svar från bägge: Diskutgjutning,muskelfästen och artros,(de känner ej varandra) Ser fram mot ett svar! / Kvvinna 64 år

Har Du en "sänkt vattenhalt" i några diskar i ländryggen så betyder det att Du har mindre stötuppfångande effekt i området och att kotorna pressas närmare varandra. Har Du dessutom artros i mellankotslederna och kanske inflammation stendenser i muskelfästena så tycker jag att Du skall kontakta en sjukgymnast för att få råd, behandling och träningsprogram.
Dessutom låter det som om Du skulle vara hjälpt av någotn smärtstillande och antiinflammatorisk medicin. Tillsammans med Din läkare får Du diskutera vidare åtgärder.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 juni, 2012

Liknande frågor

Mat & Vitaminer

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: