Ange ditt sökord

Annons:

Vad innebär en sund livsstil?

Vad innebär en “sund livsstil” mer konkret?

70 år

Frasen “sund livsstil” är något man ofta svänger sig med i hälso- och sjukvårdssammanhang, men någon konsensus om vad det  innefattar finns egentligen inte. Med sund livsstil menar man vanligen en livsstil som främjar god hälsa, och som inkluderar god kosthållning och regelbundna motionsvanor.

Mer konkret kan det innebära:

  • att inte röka
  • att dricka måttligt med alkohol (mellan 1 glas per vecka till 3 glas per dag)
  • att träna så du blir svettig minst en timma per vecka
  • att äta fiska varje vecka
  • att äta frukt och grönt varje dag
  • att äta processat kött (korv, bacon och dyl) max en gång per vecka
  • att äta baljväxter
  • att vara fysiskt aktiv under 30 minuter flera gånger per vecka
Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Bättre liv

Hur förebygger jag skavsår på fötterna?

Vi ska åka på skidsemester med familjen och jag känner mig lite orolig för att barnens pjäxor ska skava, så jag vill ta med mig skavsårsplåster för säkerhets skull. Vill ju köpa och förbereda allt innan, men det finns många märken och vill såklart inte att de lossnar i backen. Varför är det så stora prisskillnader på skavsårsplåster? Har du några tips?

Bättre liv

Tips på hemmaträning

Mitt namn är Albert och jag lever ensam på landet, där jag trivs som allra bäst. Jag undrar om du kan rekommendera någon slags hemmaträning för mig som närmar mig 70-sträcket? Vilka enkla redskap bör jag införskaffa för att kunna genomföra rörlighets- och lite stärkande gymnastik hemma?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: