Ange ditt sökord

Annons:

Vad innebär aggressivt immunförsvar när man pratar om ofrivillig barnlöshet?

Hej! Jag har en fundering, har en nära vän till familjen som drabbats av ofrivillig barnlöshet. Hon har gått igenom 14 ma/mf. Läste nyss om par som drabbats av detta där det beror på att kvinnan har s.k. "aggressivt immunförsvar". Vilka är symptomen på aggressivt immunförsvar och hur kan man ställa den diagnosen? Tacksam för svar!

Det här är specialområden ur immunoligiskt hänseende där jag får hänvisa till gynekolog, infektionsläkare eller immunolog. Sannolikt har man inga speciella symtom i det vardagliga livet, utan det handlar säkert om att exempelvis ägg och spermie eller för den delen annan vävnad än den kroppsegna snabbt stöts bort.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Barn & Graviditet

Äta kosttillskott som gravid?

Jag och min sambo väntar just nu vårt första barn. Jag befinner mig för närvarandet i åttonde veckan. De första veckorna hade jag inte alls några besvär, men på sistone har jag känt mig så otroligt trött. Vi har försökt att variera med kost men jag funderar nu på att även börja med kosttillskottsintag. Har du några råd på kosttillskott för just trötthet samt tips på vad jag bör undvika?

Barn & Graviditet

Har jag växt färdigt?

Jag är 15 år gammal. Fick min mens vid 13 års ålder då jag var 160 cm. Idag, två senare, så har jag bara växt två centimeter. Min mamma är 167 cm och pappa är 172 cm. Nyligen hade jag även höftbesvär då jag fick göra en röntgen där de sa att min tillväxtzon i höfterna var stängda och färdigväxta. Betyder det att jag inte kommer växa något mer nu på längden?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.