Ange ditt sökord

Annons:

Vad har jag för något?

Hejsan jag har fått deagnosen sjögrenssyndrom och rainuds. men nu har jag vart på dag vårt för att på rätt medicin men läkaren säger att jag inte har sjögrens syndrom. jag ska flytta till värnamo och studera och vill ju veta vad jag har hur kan en läkare säga att jag har en sjukdom o den andra säga att jag inte har . och alla symtom säger ju att ja har sjögrens. MVH Jenny, 35 år

- Hej! Sjögrens Syndrom kan vara en svår diagnos att ställa. Det finns flera kriterier som skall vara uppfyllda. Bla bör man ha sk immunologiska markörer. Detta är ett särskilt blodprov som tas. Oftast har man även en hög "sänka". Om man är osäker kan man operera bort en spttkörtel i munnen och se om den är inflammerad. Man kan naturligtvis ha symptom som vid Sjögrens syndrom utan att uppfylla alla kriterier. Det finns naturligtvis en mängd olika orsaker till torrhet i ögon och mun. Bla vissa mediciner. Vid Sjögrens syndrom brukar många vara torra i nästan alla slemhennor samt i huden. Ledbesvären är ofta relaterade till senfästen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 27 september, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Blir alltid sjuk vid träningsuppehåll

Hej! Jag är en 15-årig tjej som tränar fotboll 4 gånger i veckan + styrka 2 gånger. När jag har en så kallad ”vilovecka” så får jag alltid en riktig förkylning. En sådan där som är hemsk i 3 dagar och håller i sig i några veckor. Detta har hänt nu 5 gånger. Det känns som att jag tappar jättemycket styrka och kondition när jag bara får vila. Varför blir jag alltid sjuk? Är det stress från skolan eller blir mitt immunförsvar hel konstigt när jag slappnar av och inte tränar?

Rörelseapparaten

Ihållande värk efter träning

Jag har haft ont i min högra biceps i drygt ett halvår pga av att jag har tränat för hårt. Jag har testat att inte träna på ett tag men inget verkar hjälpa. Det gör ont i armvecket och mitt i bicepsen. Hur kan jag gå till väga för att det ska bli bättre?

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.