Ange ditt sökord

Annons:

Vad är lunginflammation dubbelsidig med sepsis

Vad är lunginflammation dubelsidig med sepsis,
hur farligt är det,hur behandlas det? Ingegerd (60år)

Hej Ingegerd!
Dubbelsidig lunginflammation med sepsis innebär att man har lunginflammation i båda lungorna och samtidigt har bakterier i blodet, blodförgiftning. Det är ett allvarligt tillstånd, som man dock oftast kan behandla med vanligt penicillin. Man brukar ge penicillinet i spruta eller dropp de första dagarna.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 8 mars, 2011

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Stress påverkar risken för infektioner?

Jag undrar om man haft en väldig stressig och jobbig tid på sin arbetsplats under en ganska lång period,är risken större då när man t.e.

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: