Ange ditt sökord

Annons:

Vad är det som utlöser Knölros? Birgitta (50) har haft knölros i våras:

Jag blev jättesjuk med feber och stora knölar på benen. Jag orkade inte äta ordentligt på åtta veckor. Allt bröt ut sedan jag suttit hos min skelettcancersjuka mor på lasarettet i sju veckor. Hon avled den 29 mars och då blev jag akut sjuk. Nu händer det ibland att det kommer en och annan knöl på benen, men de försvinner efter ca en vecka. Jag har nu ingen feber. Min fråga: Kan man få tillbaka knölros? Berodde utbrottet på att jag var helt slut efter min mors kamp? Jag hade hög sänka, men läkaren sade att min sjukdom skulle gå bort av sig själv.

Skrivet av Hjortsberg...
NEJ! Den typ av inflammatorisk reaktion och sjukdom som du beskriver kan inte utlösas av sorg eller depression. Man känner man inte till i detalj vad som utlöser knölros, men det finns inget samband mellan din mammas död och din sjukdom. Din höga sänka är ju ett tecken på den inflammation som kroppen drabbats av, och detta stödjer ju även diagnosen Knölros. Ha fortsatt kontakt med din läkare! Din diagnos och behandling verkar ju vara helt korrekta.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: