Ange ditt sökord

Annons:

Vaccination mot TBE

Hej Jag ska åka med jobbet till Ungern i september och har blivit tillsagt att vaccinera mig mot TBE. Jag har tagit en spruta i slutet av april det här året. Nu undrar jag om jag behöver vaccinera mig ännu en gång innan jag åker. Tacksam för svar. Hälsningar Mina, 32 år

Vid vaccinering mot TBE anbefaller vi tre sprutor. Efter den första vänta man en månad innan nummer två och sedan att man får nummer tre inom ett halvår. Har man bara en injektion har man sannolikt ett visst skydd, men man är jun inte fullvaccinerad, varför påfyllning är att rekommendera.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

När försvinner smärtan vid bältros?

Hej! Jag har fått bältros och har fått antiviral medicin som jag ska ta i 7 dagar. Jag tar även värktabletter, men när försvinner smärtan?

Hud & Hår

Smittar munherpes även utan blåsor?

Hej! Jag har munherpes och är osäker på hur länge det är smittsamt. Jag vet att blåsorna smittar och att det smittar medan det pirrar och är rött innan och efter ett utbrott, men kan det smitta medan man inte har några symptom alls?

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: