Ange ditt sökord

Annons:

Vaccination mot TBE

Hej Jag ska åka med jobbet till Ungern i september och har blivit tillsagt att vaccinera mig mot TBE. Jag har tagit en spruta i slutet av april det här året. Nu undrar jag om jag behöver vaccinera mig ännu en gång innan jag åker. Tacksam för svar. Hälsningar Mina, 32 år

Vid vaccinering mot TBE anbefaller vi tre sprutor. Efter den första vänta man en månad innan nummer två och sedan att man får nummer tre inom ett halvår. Har man bara en injektion har man sannolikt ett visst skydd, men man är jun inte fullvaccinerad, varför påfyllning är att rekommendera.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Stress påverkar risken för infektioner?

Jag undrar om man haft en väldig stressig och jobbig tid på sin arbetsplats under en ganska lång period,är risken större då när man t.e.

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: