Ange ditt sökord

Annons:

Värkande fingrar

Hej, jag har sedan en tid tillbaka väldigt ont i några av mina fingrar, jag kan varken böja eller röra dem då det gör för ont och är väldigt stelt och lite svullna. Jag har ingen värk så länge jag inte använder dem. I bland kan det sitta i flera timmar/dagar och ibland känner jag inte av det alls. Under de senaste dagarana har jag även känt av samma sak i tårna. Kan detta vara någon form av reumatism? Med vänliga hälsningar Annica, 28

Stelhet, svullnad och värk i finger och tåleder kan ha flera orsaker. Reumatoid artrit, ledinflammation, infektion, artros eller hormonsvängningar eller åtsittande kläder eller smycken är bara några av eventuella orsaker. Vid reumatoid artrit (RA) har man ofta morgonstehet, rörelsesmärtor i lederna och svullnadstendens. Ofta är det så att smärtorna och stelheten försvinner eller blir lindrigare under dagen. Ett besök hos din husläkare kan säkert ge svar på din fråga. Man kan då ta lämpliga blodprover och undersöka dig närmare för att utesuta eller fastställa någon diagnos. Det avgör då vilken typ av behandling du behöver. Vid misstanke om RA röntgar man även händer och fötter för att se eventuella förändringar, men också för att ha något att jämföra med vid senare uppföljningar.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 11 januari, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!