Ange ditt sökord

Annons:

Värk i flera delar av kroppen

Hej! Jag har långvariga ryggbesvär samt ont i leder o muskler. Värken flyttar runt sig i kroppen. Fotleder, knän, handleder, fingrar osv. Sista året har jag haft flera låsningar i rygg. Magnetröntgen visar en buktande disk men inte så mycket mer. De har tagit prov på reumatism men säger att sänkan ska vara hög, vilket den inte är. Är fruktansvärt trött samt orkeslös dessutom. Vad kan det vara för fel och vart ska jag vända mig för att få bästa hjälp??? Lisbeth, 56

Jag tycker att du med de besvär som du beskriver skall konsultera en reumatolog för att utesluta reumatologisk sjukdom kanske har du något fibromyalgiliknande eller en borielios eller annan infektion ? Om du får fylla i en smärteckning och en smärtdagbok så ger det ytterligare hjälp för att ställa diagnos. Man behöver också en bild över dina sömnvanor och om du är lika trött alltid och om du har bättre och sämre perioder. Med svar på dessa frågor och några till samt några blodprover så bör man kunna hjälpa dig.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 11 januari, 2012

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: