Ange ditt sökord

Annons:

Värk i flera delar av kroppen

Hej! Jag har långvariga ryggbesvär samt ont i leder o muskler. Värken flyttar runt sig i kroppen. Fotleder, knän, handleder, fingrar osv. Sista året har jag haft flera låsningar i rygg. Magnetröntgen visar en buktande disk men inte så mycket mer. De har tagit prov på reumatism men säger att sänkan ska vara hög, vilket den inte är. Är fruktansvärt trött samt orkeslös dessutom. Vad kan det vara för fel och vart ska jag vända mig för att få bästa hjälp??? Lisbeth, 56

Jag tycker att du med de besvär som du beskriver skall konsultera en reumatolog för att utesluta reumatologisk sjukdom kanske har du något fibromyalgiliknande eller en borielios eller annan infektion ? Om du får fylla i en smärteckning och en smärtdagbok så ger det ytterligare hjälp för att ställa diagnos. Man behöver också en bild över dina sömnvanor och om du är lika trött alltid och om du har bättre och sämre perioder. Med svar på dessa frågor och några till samt några blodprover så bör man kunna hjälpa dig.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 11 januari, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: