Ange ditt sökord

Annons:

Väldigt irriterande springmask

Jag har problem med springmask sedan 7 år tillbaka. Jag äter receptfria tabletter från apoteket och upprepar behandlingen efter 2-3 veckor. Det går sedan 1-2 månader och sedan kommer det tillbaka igen. Min sambo får aldrig några symptom. Hjälper inte tabletterna? Finns det något annat behandlingssätt? Kan springmask vara kronisk? Snälla hjälp, detta är väldigt jobbigt! Alice, 23

Springmasken är en ca 1 cm lång sytrådstunn mask, som finns kring analöppningen, där den lägger ägg samt framkallar klåda och irritation, främst nattetid. Har man fastställt diagnosen behandlar man med Vermox eller Vanquin, ofta familjbehandling. Viktigt med hygienråd som byte av sängkläder och underkläder, liksom städning av sovrummet. Vidare är det mycket viktigt med handhygien och att man har korta naglar. Äggen kan vara mycket långlivade och får man in dessa igen i magen utvecklas nya springmaskar. När de som i ditt fall tycks komma tillbaka måste man förstås fundera över vad som gör att du får i dig dessa ägg igen. Det kan t.ex vara av värde att ta kontakt med en hygiensköterska på en infektionsklinik.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

När man blir sjuk

Varför sprids vinterkräksjukan på vintern?

Hej Anki, jag undrar varför vinterkräksjuka sprids som mest under vintern och inte under andra tider på året? Och hur kan jag som bäst skydda mig och min familj att få vinterkräksjuka? Funkar det att äta vitpeppar eller är det en myt?

Mage & Tarm

Hur botar jag min hicka?

Hur kan man bota /lindra hicka? Jag har till och från hicka i 6 dagar på raken.

Mage & Tarm

Vill veta mer om PBC

Har tydligen anlag för PBC, berätta gärna om denna sjukdom.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: