Ange ditt sökord

Annons:

Utbytt blodtrycksmedicin

En läkare på min vårdcentral har utan att prata med mej bytt ut min blodtrycksmedicin: Diovan Comp. mot Losartan/Hydrochlorothiazide Teva! Apoteket reagerade mot bytet och nu undrar jag om jag vågar ta dom här tabl.Dom andra har fungerat bra ihop med felodipin. MvH, Siv, 64 år

Även om man fullt klart borde ha informerat dig om bytet av medicinen kan du lugnt ta den nu föreskrivna som tillhör samma kemiska grupp som den tidigare. Varför det blivit en ändring av preparatet är prisskillnaden där den nya är avsevärt billigare men med samma effekt!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 11 maj, 2011

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Rödbetsjuice bra för hjärta-kärl?

Det förs fram i vissa media att rödbetsjuice ska vara bra för hjärta/kärl. Finns det forskning som visar sådana resultat?

Hjärta & Kärl

Ärftlighet vid hjärtfel

Tänkte kolla hur många procents risk det är att ärva hjärtfel från sina egna föräldrar? För jag har läst lite om det och en del stämde väldigt mycket in på mig. Därför skulle det vara skönt att veta ungefär hur stor risken kan vara för att ha ärvt hjärtfel.

Hjärta & Kärl

Kolesterolvärden

Hej, hur är det möjligt att ett högt HDL och ett normalt LDL parat med ett normalt Triglyceridevärde ger ett högt och ej acceptabelt totalt kolesterolvärde? Jag är inte ensam att bli förbryllad inför detta faktum. Mvh, Bo Johnson 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: