Ange ditt sökord

Annons:

Uppehåll med p-pillret

Hej! Jag är 21 år och har ätit p-piller i snart 18 månader. Jag skulle vilja sluta alternativt ta ett uppehåll med piller för att se om jag mår bättre psykiskt och får upp min sexlust igen.
Om jag tar ett uppehåll, hur länge måste uppehållet vara innan jag får börja ta p-piller igen? Kan man sluta mitt i en karta, eller ska jag vänta till mens veckan? Sofia (21år)

Du kan sluta när du vill men det kan vara lättast att sluta när du påbörjar dina sockerpiller eller har ditt uppehåll. Sexlust och det psykiska måendet kan påverkas av så mycket så ca 3 månader uppehåll för utvärdering kan behövas. Ett annat alternativ är att du byter P-piller för att se om det fungerar bättre.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur får jag bort mollusker?

Min son på 3 år har mollusker i ansikte, nacke och nära haka. Verkar inte försvinna. Jag ( mamma) har också i ansikte, och undrar om det finns nåt jag kan göra för att få bort dem. Trivs inte med dem.

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Hur håller vi barnen friska under vintern?

Hejsan! Mina barn (3 och 6 år) blir ofta sjuka under vinterhalvåret. De får förkylningar som aldrig går över. Det är så jobbigt att se dem sjuka och att de aldrig blir friska! Man vill ju inte släppa iväg dem till förskolan när de mår som de gör. Hur motverkar man detta?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: