Ange ditt sökord

Annons:

Underlivet torrt och kliar

Hej. Jag är en tjej på 14 år och har intensiv klåda i underlivet. Det har pågått i ungefär 1-2 dagar. Jag började få mer flytningar än vanligt, så jag hade binda utan att jag hade mens. Det kändes uttorkat och började klia. Jag kan inte se några rodnader eller att flytningarna har förändras mer än att de minskat. Luktar gör det inte heller. Har jag fått svamp eller vad är det? Vad kan jag i så fall göra för att motverka det?// Osäker tjej som inte vågar prata med sina föräldrar.

Kvinna, 14 år

Hej!

Svampinfektion i underlivet (i vulva och vagina) brukar te sig som klåda och med vita, gryniga flytningar. Huden och slemhinnan blir rodnad och svullen. I början blir flytningen riklig, men sedan kan det i stället bli sparsam och det kan kännas torrt. Det luriga är att även eksem i underlivet kan ge rodnad, torrhet och klåda, så ibland är det inte så lätt att själv ställa diagnosen.

Mitt bästa råd till dig är att söka hjälp hos barnmorska eller läkare på ungdomsmottagningen. Där kan du få hjälp att ställa en diagnos och få råd om bästa behandling. Ungdomsmottagningar finns över hela landet, kika på UMO.se för att se vilken som ligger närmast dig.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Är det OK att prova receptfritt lokalt östrogen?

Jag är 60 år och har problem med torra slemhinnor och smärta vid samlag. Har börjat använda ovesterin vagitorier och kräm. Min fråga är om det är farligt att använda detta utan att först varit hos läkare. Har blivit bättre av behandlingen.

Kvinnans hälsa

Finns det risk för komplikationer vid operationer och SLE?

Jag har SLE och vill göra en bröstförstoring. Har jag ökade risker för komplikationer, bör jag avstå?

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: