Ange ditt sökord

Annons:

Twinrix och penicillin

Hejsan! Min pojkvän är hemma och är sjuk, han har halsont och febern bara stiger. Han har även huvudvärk. Antar att det han har är halsfluss. Vi ska till vårdcentralen i veckan och kolla upp detta om så fallet är att han behöver penicillin. Han ska även ta en twinrix-spruta 6 juli (ska resa till thailand). Frågan är då om man kan ta en twinrixvaccination under en penicillinkur? Mvh Sandra, 22

Jag tycker att han skall avstå från sprutan då man ju vid vaccinationen belastar immunförsvaret extra, även om jag nog tror att det till nöds skulle kunna gå. Man får höra på vårdcentralen om det till varje pris skulle vara nödvändiigt med vaccinationen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Vaccin mot bältros om man inte haft vattkoppor?

Vet inte om jag haft vattkoppor som barn. Kan man ändå vacinera sig mot bältros?

När vaccinera sig efter genomgången bältros?

Fick bältros i slutet av januari -23. Blev riktigt dålig i flera veckor. Har kollat med sjukvården hur länge jag måste vänta med att ta vaccin. Fått olika svar. En sa ca 60 dgr, en annan sköterska sa upp till ett år. Vilket stämmer av dessa alternativ?

Hud & Hår

När försvinner smärtan vid bältros?

Hej! Jag har fått bältros och har fått antiviral medicin som jag ska ta i 7 dagar. Jag tar även värktabletter, men när försvinner smärtan?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: