Ange ditt sökord

Annons:

Twinrix och penicillin

Hejsan! Min pojkvän är hemma och är sjuk, han har halsont och febern bara stiger. Han har även huvudvärk. Antar att det han har är halsfluss. Vi ska till vårdcentralen i veckan och kolla upp detta om så fallet är att han behöver penicillin. Han ska även ta en twinrix-spruta 6 juli (ska resa till thailand). Frågan är då om man kan ta en twinrixvaccination under en penicillinkur? Mvh Sandra, 22

Jag tycker att han skall avstå från sprutan då man ju vid vaccinationen belastar immunförsvaret extra, även om jag nog tror att det till nöds skulle kunna gå. Man får höra på vårdcentralen om det till varje pris skulle vara nödvändiigt med vaccinationen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

När försvinner smärtan vid bältros?

Hej! Jag har fått bältros och har fått antiviral medicin som jag ska ta i 7 dagar. Jag tar även värktabletter, men när försvinner smärtan?

Hud & Hår

Smittar munherpes även utan blåsor?

Hej! Jag har munherpes och är osäker på hur länge det är smittsamt. Jag vet att blåsorna smittar och att det smittar medan det pirrar och är rött innan och efter ett utbrott, men kan det smitta medan man inte har några symptom alls?

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: