Ange ditt sökord

Annons:

Twinrix och penicillin

Hejsan! Min pojkvän är hemma och är sjuk, han har halsont och febern bara stiger. Han har även huvudvärk. Antar att det han har är halsfluss. Vi ska till vårdcentralen i veckan och kolla upp detta om så fallet är att han behöver penicillin. Han ska även ta en twinrix-spruta 6 juli (ska resa till thailand). Frågan är då om man kan ta en twinrixvaccination under en penicillinkur? Mvh Sandra, 22

Jag tycker att han skall avstå från sprutan då man ju vid vaccinationen belastar immunförsvaret extra, även om jag nog tror att det till nöds skulle kunna gå. Man får höra på vårdcentralen om det till varje pris skulle vara nödvändiigt med vaccinationen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Infektioner & Vacciner

Varför får jag ofta ont i halsen under vintern?

Jag vaknar ofta upp med ont i halsen under vinterperioden, men under dagen släpper det. Jag brukar ofta ta en halstablett men det känns inte hållbart i längden. Det känns som att det aldrig är så på sommaren. Finns det någon speciell halstablett som lindrar, och varför blir det alltid såhär?

Infektioner & Vacciner

Höstblåsor och vattkoppor

Hej vad är det för skillnad på höstblåsor och vattkoppor? Är höstblåsor något som kommit till världen nu?

Infektioner & Vacciner

Hur slipper vi den envisa höstsnuvan?

Jag och min fru har tre barn mellan 6 och 12 år som alla har besvär med den ”envisa höstsnuvan”. Snuvan håller sig under hela vinterhalvåret, och i och med de rådande omständigheterna och känsligheten kring förkylningssymptomen så blir de ständigt hemskickade från skola och förskola. Har du några rekommendationer på nässpray som är lämpliga för barn? Finns det andra produkter som kan vara bra att bunkra upp med för att lindra eller helst bota envisa förkylningar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: