Ange ditt sökord

Annons:

Trots inslagen menisk och korsband som är av kan jag träna – hur kommer det sig?

Jag har en inslagen menisk och ett korsband som är av sedan 10 vekor tillbaka. Ändå kan jag spela fotboll. Min läkare tror mig knappt när jag berättar att jag ka spela match utan smärta eller knappt några andra problem. Vad beror det på att jag kan spela trots mina skador? /Lina, 15 år

Det är bara att gratulera till att Du klarar att spela fotboll med de skador Du beskriver. Andra med samma problem har inte samma tur. Har Du inga smärtor eller svullnader och knät känns stabilt så är träning bästa medicinen. En anledning till att klarar av att fortsätta spela kan just vara att Du har så starka muskler kring knäleden som hjälper till att stabilisera knät. Se till att träna musklerna i knäleden, men också balans t.ex. på balansbräda.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 juni, 2012

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: