Ange ditt sökord

Annons:

Trots inslagen menisk och korsband som är av kan jag träna – hur kommer det sig?

Jag har en inslagen menisk och ett korsband som är av sedan 10 vekor tillbaka. Ändå kan jag spela fotboll. Min läkare tror mig knappt när jag berättar att jag ka spela match utan smärta eller knappt några andra problem. Vad beror det på att jag kan spela trots mina skador? /Lina, 15 år

Det är bara att gratulera till att Du klarar att spela fotboll med de skador Du beskriver. Andra med samma problem har inte samma tur. Har Du inga smärtor eller svullnader och knät känns stabilt så är träning bästa medicinen. En anledning till att klarar av att fortsätta spela kan just vara att Du har så starka muskler kring knäleden som hjälper till att stabilisera knät. Se till att träna musklerna i knäleden, men också balans t.ex. på balansbräda.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!