Ange ditt sökord

Annons:

Trots inslagen menisk och korsband som är av kan jag träna – hur kommer det sig?

Jag har en inslagen menisk och ett korsband som är av sedan 10 vekor tillbaka. Ändå kan jag spela fotboll. Min läkare tror mig knappt när jag berättar att jag ka spela match utan smärta eller knappt några andra problem. Vad beror det på att jag kan spela trots mina skador? /Lina, 15 år

Det är bara att gratulera till att Du klarar att spela fotboll med de skador Du beskriver. Andra med samma problem har inte samma tur. Har Du inga smärtor eller svullnader och knät känns stabilt så är träning bästa medicinen. En anledning till att klarar av att fortsätta spela kan just vara att Du har så starka muskler kring knäleden som hjälper till att stabilisera knät. Se till att träna musklerna i knäleden, men också balans t.ex. på balansbräda.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 27 juni, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: