Ange ditt sökord

Annons:

Tips på hur man pratar om samlivet

Hej! Jag och min man har varit gifta i snart 40 år. Samlivet är fortfarande intressant för mig, men inte för min man. Jag tycker det är så svårt att veta hur man tar upp en sån här sak, finns det något bra eller dåligt sätt? Tacksam för alla tips! Margareta, 67 år

Ofta är det bra att ta upp detta i en lugn vardaglig och icke-sexuell situation. Det är inte så bra att ta det när man känner sig irriterad eller när känslan av besvikelsen är som störst. Försök att berätta hur du upplever situationen utifrån din upplevelse och undvik anklagelser och konfrontation. Berätta gärna om att du längtar efter kroppskontakt, närhet och sex tillsammans med din make. Kanske upp-täcker ni att det finns något som ni gemensamt längtar efter. Ibland kan bristande erektionsförmåga eller andra problem göra att personer undviker sex så därför kan kravlös närhet och ömhet vara en väg tillbaka till ett mer aktivt samliv. Ibland kan det vara bra att söka hjälp hos sexolog eller familje-rådgivare om man inte kommer vidare själva.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: