Ange ditt sökord

Annons:

Tappar stortånaglarna

Hej! Har tappat stortånaglarna vid två tillfällen, plus att jag har en tjock nagel med ett svart streck på. Trodde det var nagelsvamp,men min läkare sa att det inte var det. Sa att det var Onycolys. Vad är det? Tog prov på nageln, men har inte hört något om resultatet. Vad finns att gjöra åt Onycolys?

Onycholys innebär att nageln lossnar i änden, ibland kan det gå så långt att man tappar hela nageln som du varit med om. Orsakerna till onycholys kan vara många, men de vanligaste är psoriasis och nagelsvamp. Även tryck från skor kan ge samma besvär. Om man misstänker nagelsvamp och provet från nageln ändå inte visar det, kan det vara värt att ta ett ytterligare prov. Det beror på att nagelsvampen ibland kan vara svår att fånga på odlingen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 5 mars, 2010

Liknande frågor

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: